Categorie: Enkelkruiden
Smaak en Aroma: houtachtig-aards in geur, warm-kruidig, licht peperachtig aroma met een bittere nasmaak
Toepassing: Kurkuma geeft veel curry-gerechten de typische goudgele kleur, maar wordt ook gebruikt om rijstgerechten, risotto, vissoep, chutneys en Noord-Afrikaanse lamsgerechten op smaak te brengen.
Tip: Het poeder mag aan het begin van het koken nooit worden meegebakken of te lang meekoken, anders wordt het eten te bitter.
Ingrediënten: Kurkuma
Opmerking voor allergieën: Kan sporen van noten, pinda's, sesam, mosterd en selderij bevatten.
Inhoud: 50 g in blikken doos
{"Categorie":"Enkelkruiden","Toepassing":"De Ceylon-kaneel komt uit Sri Lanka en wordt daar gewonnen uit de schors van de kaneelboom. Het heeft een fijnere geur en smaak en is duidelijk veel gelaagder dan de goedkopere, Chinese Cassia-kaneel en bevat bovendien tot 400 keer minder coumarine, dat als gezondheidsrisico wordt beschouwd. De gesneden kaneel (2-7mm) is zeer geschikt voor het maken van eigen theecreaties.","Opmerking voor Allergieën":"Kan sporen van noten, pinda's, sesam, mosterd en selderij bevatten.","Smaak en Aroma":"Zeer fijne, aangenaam zoete aroma met een kruidige-houtachtige geur en tonen van kruidnagel.","Ingrediënten":"Kaneel","Inhoud":"30 g in blikken doos"}